Kosár A kosár jelenleg üres
Széchenyi 2020

Cégtörténet

A Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúrában 1971-től foglalkozunk magas minőségű, gazdagon díszített kézi festésű porcelántermékek készítésével, melyekben a népművészet legnemesebb hagyományai a porcelánfestés művészetével ötvöződnek.

1994-ben a manufaktúrát privatizálták, 1996 óta pedig a festés mellett mi magunk is előállítunk porcelánt. Az általunk festett porcelántermékek jelentős része saját gyártású, a díszműárukat teljes egészében magunk készítjük. Jelenleg 10 fő dolgozik a manufaktúránkban.

Manufaktúránk legfőbb előnye, hogy a rugalmas vállalatszervezeti felépítésnek köszönhetően megrendelőink, vásárlóink – legyen szó vállalati vagy egyéni szereplőkről – speciális igényeit is ki tudjuk szolgálni. Vállalati megrendelők esetében a gyors döntéshozatal, és a szoros együttműködés a garancia a sikeres kis-közepes szériás sorozatgyártásra, közös termékfejlesztésre és piaci bevezetésre. Ezen túlmenően vállalunk bérgyártási, bérfestési és formatervezési munkákat is, hiszen a porcelántermékek széleskörű felhasználhatóságának semmi sem szabhat határt. (egyedi üzenethordozó csomagolóeszköz, vállalati ajándék, érmek, díjak, plakettek, stb.)

Egyéni megrendelőinek vállaljuk a kész termékek feliratozását, személyre szabott dekorálását és monogramozását is. A kiszámítható és tervezett termelésünk eredményeképpen lehetőség van a készletek későbbi pótlására is.

Ahhoz, hogy a kerámiaipar „legnemesebb anyagából”, a porcelánból magas minőségű termékeket állítsunk elő –az alapanyag összetételén és a gyártási eszközökön kívül – a legfontosabb porcelánfestőink kiemelkedő tudása: a kézi festés és a sok éves szakmai tapasztalat, amely a legfőbb értékünk.